logo
dividerآرشیو اخبارdividerفراخوان ثبت نام و شرکت در کارگاه آموزشی بین المللی کاربرد فنوتایپینگ گیاهی در فیزیولوژی گیاهی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی 16 - 15 اردیبهشت ماه 1397/پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران - کرج
فراخوان ثبت نام و شرکت در کارگاه آموزشی بین المللی کاربرد فنوتایپینگ گیاهی در فیزیولوژی گیاهی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی

16 - 15 اردیبهشت ماه 1397/پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران - کرج
فراخوان ثبت نام و شرکت در کارگاه آموزشی بین المللی کاربرد فنوتایپینگ گیاهی در فیزیولوژی گیاهی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی 16 - 15 اردیبهشت ماه 1397/پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران - کرج

 

 

پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران در نظر دارد برای اولین بار در کشور کارگاه آموزشی فنوتایپینگ گیاهی پربازده، با دقت و کارآیی بالا را با همکاری دانشمندان طراز اول جهان از موسسه تحقیقات علوم گیاهی، پژوهشگاه علوم زیستی و زمینی واقع در مجموعه تحقیقاتی یولیش در آلمان، مجموعه تحقیقاتی فنومیکس گیاهی در استرالیا و همچنین مدرسان داخلی برگزار نماید.

کارگاه آموزشی "کاربرد فنوتایپینگ گیاهی پربازده، با دقت و کارآیی بالا در فیزیولوژی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی" به عنوان اولین رخداد بین ​المللی در این سطح در کشور در نظر دارد تا با معرفی آخرین فناوری​ ها و روش ​های روز دنیا در حوزه فنوتایپینگ و فنومیکس گیاهی، شرکت کنندگان در این کارگاه را با روش​ های نوین فنوتایپینگ گیاهی در مراکز تحقیقاتی و پیشرفته دنیا و کاربردهای عظیم آنها در فیزیولوژی گیاهی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی آشنا نماید.

                                          

در این کارگاه آموزشی، مدرسین داخلی و خارجی فناوری روز دنیا و آخرین دستاوردها و تجربیات خود را در حوزه فنوتایپینگ گیاهی و تصویربرداری گرمایی و طیف نگاری با شرکت کنندگان در میان خواهند گذاشت. شرکت کنندگان در این کارگاه آموزشی فرصت خواهند داشت تا با روش ​های نوین فنوتایپینگ مستمر و غیر تخریبی برای ثبت داده های مرفولوژیک و فیزیولوژیک در ریشه، بذر و اندام هوایی در مطالعات فیزیولوژی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی آشنا شوند.

مقدمه:

در جهان مدرن امروزی و در عصر علم و تکنولوژی دیجیتال و هوش مصنوعی، استفاده از فناوری در کشاورزی برای تامین امنیت غذایی شهروندان امری اجتناب ناپذیر است. از طرفی امروزه با توسعه و گسترش تکنولوژی​ های ژنوتایپینگ گیاهی برای ارزیابی ژنوم ​های گیاهی در کسری از ثانیه و اتوماتیک شدن این سیستم ها، بررسی توالی​ های ژنوم موجودات با دقت و سرعت بالا و هزینه بسیار پائینی صورت می​ گیرد. در این میان برای برقراری ارتباط بین توالی ​های ژنتیکی شناخته شده و رمزهای ماده توارثی و یا ژن ​ها با بروز صفات فنوتیپی یا در واقع کشف نقش و عملکرد ژن​ ها در تولید صفات مختلف، نیاز به اطلاعات فنوتیپی و مرفولوژیک و فیزیولوژیک با دقت و سرعت بالا به شدت احساس می​ شود.

متاسفانه تا کنون ارزیابی​ های مرفولوژیک و فیزیولوژیک گیاهی در محیط های کنترل شده یا در شرایط مزرعه ​ای با ابزارهای اندازه ​گیری مختلف و با سرعت بسیار کمی صورت می​ گرفت که این موضوع با توجه به ماهیت صفات و تیمارهای اعمال شده، خطاهای فراوانی را در اندازه ​گیری صفات باعث می​ شد. به طوری که عمدتا نتیجه ​گیری​ ها را با خطاهای چشمگیری مواجه ساخته و هزینه​ های هنگفتی را به دانشگاه​ ها موسسات پژوهشی تحمیل می​ کرد. این موضوع هنگامی که تعداد ژنوتیپ​ ها یا ارقام گیاهی افزایش می​ یافت و یا در مورد جمعیت​ هایی با تعداد افراد زیاد و یا در شرایط سخت محیطی و به خصوص در مورد مطالعات ریشه به مراتب شدیدتر بود. امروزه استفاده از فناوری​ های مختلف طیف سنجی، انواع دوربین​ های مادون قرمز و حرارتی، امواج ماکروویو، آنالیز تصویر، سنجش از راه دور و فناوری پرنده​ های بدون سرنشین یا پهبادها و کوادکوپترها همه و همه به کمک کشاورزی آمده و با استفاده از این فناوری​ ها می​ توان روند رشد و تکامل گیاه را به طور پیوسته و بدون تخریب رصد کرده و بسیاری صفات گیاهی را در محیط ​های گلخانه ​ای و یا مزرعه و در مورد تعداد زیادی گیاه با دقت بسیار بالا و تکرار پذیری فراوان و در هر ساعت از شبانه روز در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام داد.

از طرفی شرایط تغییر اقلیم و بحران آب در کشور و بروز انواع تنش ​های محیطی شامل تنش​ های زیستی و غیر زیستی، تولید واریته​ های زراعی با توان تولید بالاتر در شرایط سخت محیطی را ایجاب می​ کند. در این رابطه بخش تحقیقات کشاورزی باید بتواند با توان بسیار بالاتری به اصلاح و تولید واریته​ های گیاهی متناسب با شرایط اقلیمی کشور و متحمل به تنش ​های محیطی اقدام نمایند. نظر به وجود پتانسیل​ های موجود در کشور و شرایط اقلیمی خاص ایران طی سالیان گذشته، از جمله وقوع خشکسالی​های وسیع، ضروری است تا ارزیابی​ های گیاهی برای تحمل به تنش ​های محیطی به خصوص گرما، خشکی و شوری در محیط​های کنترل شده و شرایط مزرعه ​ای با دقت و سرعت بسیار بالاتری صورت گیرد. در این رابطه استفاده از دانشمندان برجسته جهانی که دارای سال​ ها تجربه در این فناوری​ ها می​ باشند، می ​تواند به پیشبرد اهداف پژوهشی موسسات تحقیقات کشاورزی کشور کمک شایانی نموده و از سوی دیگر، با افزایش دقت و بهره ​وری به میزان چشمگیری از هزینه​ های نیروی انسانی و پژوهشی بکاهد.

کارگاه آموزشی"کاربرد فنوتایپینگ گیاهی پربازده، با دقت و کارآیی بالا در فیزیولوژی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی" به عنوان اولین رخداد بین ​المللی در این سطح در کشور در نظر دارد تا با معرفی آخرین فناوری​ ها و روش ​های روز دنیا در حوزه فنوتایپینگ و فنومیکس گیاهی، شرکت کنندگان در این کارگاه را با روش ​های نوین فنوتایپینگ گیاهی در مراکز تحقیقاتی و پیشرفته دنیا و کاربردهای عظیم آنها در فیزیولوژی گیاهی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی آشنا نماید. همان طور که پیشتر اشاره شده بکارگیری تکنیک​ ها و فناوری​ های پیشرفته روباتیک و تصویربرداری در طیف ​های نوری مرئی و مادون قرمز با استفاده از پهبادها، مایکروویو، رادار، MRI، امواج الکترومغناطیس، طیف نگاری و سنجش از دور به افزایش سرعت، دقت و کارآیی روش ​های داده برداری در علوم زیستی و کاهش هزینه​ های آنها کمک شایانی نموده و منجر به بروز تحولات عظیمی در علوم فیزیولوژی گیاهی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی شده است. در این کارگاه اساتید برجسته و صاحب نظر حوزه فنوتایپینگ از مراکز تحقیقاتی یولیش آلمان و استرالیا و همچنین مدرسان داخلی دستاوردها و تجربیات خود را در این زمینه با محققان و دانش پژوهان ایرانی به اشتراک خواهند گذاشت.  

این کارگاه درنظر دارد تا از اطلاعات علمی و تجربیات ارزشمند اساتید برجسته داخلی و خارجی علم فیزیولوژی و سنجش از دور در آموزش محققان و دانشجویان ایرانی فعال در حوزه فیزیولوژی گیاهی، اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی و سایر علاقه​ مندان و پژوهشگران داخلی بهره​ برداری نماید.

 

گروه اساتید خارجی

پروفسور اولریش شور: رئیس موسسه علوم گیاهی در پژوهشگاه علوم زیستی و علوم زمینی در مجموعه تحقیقاتی یولیش آلمان می​ باشند. دکتر شور از معدود دانشمندان و محققان برجسته جهان است که در این حوزه دارای تجربیات علمی و پژوهشی و عملیاتی بسیار ارزنده ​ای می ​باشند. کارها و تحقیقات ایشان و گروه شان در موسسه تحقیقات علوم گیاهی در مجموعه موسسه تحقیقاتی یولیش در آلمان، این مجموعه را به یکی از قطب​ های علمی جهان در حوزه فنوتایپینگ گیاهی با دقت و کارایی بالا تبدیل کرده و شرکت​ های فناوری متعددی در این حوزه با کمک این مرکز و با همکاری فارغ التحصیلان این مجموعه علمی شکل گرفته است. از جمله این شرکت های عظیم فنوتایپینگ می​توان به شرکت لمناتک در آلمان و شرکت فنوسپکس در هلند اشاره کرد. پروفسور شور هدایت تعداد زیادی پروژه​ های بزرگ ملی و بین​ المللی مانند مرکز علوم اقتصاد زیستی (BioSC)، شبکه فنوتایپینگ گیاهی اروپا (EPPN)، آلمان (DPPN)، و بین المللی (IPPN) را بر عهده دارند. دکتر شور همچنین عضو هیات اجرایی پلاتفرم فناوری اروپا- گیاهان برای آینده بوده و به مدت 6 سال نیز نایب رئیس سازمان علوم گیاهی اروپا (EPSO) بوده اند.

دکتر رولند پیروشکا: محقق ارشد موسسه علوم گیاهی یولیش و از مدیران شبکه بین ​المللی و اروپایی فنوتایپینگ گیاهی می باشند. دکتر پیروشکا در زمینه مطالعات فیزیولوژی گیاهی و بررسی واکنش گیاه در شرایط متغیر محیطی و همچنین تفاوت عکس العمل گیاه در محیط های کنترل شده و مزرعه به خصوص در زمینه صفات مرتبط با جریان آب و کربن مطالعه می​ نماید. توسعه روش های نوین فنوتایپینگ گیاهی با کارآیی بالا برای مطالعه صفات مختلف در شرایط مزرعه و کنترل شده در سطح تک گیاه و کنوپی از دیگر زمینه ​های تحقیقاتی دکتر پیروشکا می باشد.

دکتر پیروشکا سخنرانی تحت عنوان Integrating plant phenotyping community را در این کارگاه آموزشی ارایه خواهند داد. برای آشنایی بیشتر با مطالعات و انتشارات دکتر پیروشکا به سایت زیر مراجعه فرمایید:

http://www.fz-juelich.de/ibg/ibg-2/EN/Staff/IBG-2/Pieruschka_Roland/Publikationen/node.html

دکتر اونو مولر: از دیگر محققان ارشد و مسئول فنوتایپینگ مزرعه ​ای در مجموعه یولیش آلمان می باشند. دکتر مولر و همکاران ایشان در موسسه تحقیقات علوم گیاهی در پولیش آلمان در زمینه تغییرات اقلیمی و نقش غلظت گاز کربنیک در رشد و تولیدات گیاهی مطالعه می ​نمایند. مطالعات دکتر مولر بر روش​ های نوین فنوتایپینگ برای اندازه گیری​ های فیزیولوژیک و مرفولوژیک، فتوسنتز و سطح برگ و فلئورسانس کلروفیل از سطح کلروپلاست ​های گیاهی تا سطح ماهواره به صورت غیرتخریبی در مزرعه و شرایط کنترل شده متمرکز می​ باشد. دکتر مولر همچنین در زمینه تنگناهای فتوسنتز در شرایط مختلف محیطی مطالعه می نمایند.

دکتر مولر در این کارگاه آموزشی در زمینه فنوتایپینگ گیاهی در مزرعه سخنرانی تحت عنوان:

Field phenotyping- quantifying plant traits for crops where they grow today and in the futureرا ارایه خواهند داد. برای آشنایی بیشتر با کارهای تحقیقاتی دکتر مولر به سایت زیر مراجعه فرمایید:

http://www.fz-juelich.de/ibg/ibg-2/EN/Staff/Shoot_Dynamics/Muller_Onno/Muller.html?nn=548342

دکتر خاویر سیرائولت: مدیر مرکز فنومیکس گیاهی با وضوح بالا در کانبرا استرالیا می باشند. دکتر سیرائولت مدرک کارشناسی ارشد خود را در سال 2000 در رشته مهندسی کشاورزی اصلاح نباتات و بهبود تولیدات گیاهی از فرانسه و مدرک کارشناسی ارشد دوم خود را در رشته ژنتیک کمی از دانشگاه اورسی پاریس دریافت کرد. وی سپس برای ادامه تحصیل راهی استرالیا شده و مدرک دکتری خود را در سال 2007 از دانشگاه ملی استرالیا در رشته علوم گیاهی کسب کرد. تز دکترای ایشان بر مطالعه لوله شدن برگ در گندم به عنوان صفتی مطلوب برای افزایش عملکرد انه در شرایط تنش کم آبی متمرکز بود. او در سال 2007 به عنوان محقق برای کار در مرکز تحقیقات فنومیکس گیاهی با وضوح بالا به استخدام مرکز تحقیقات گیاهی استرالیا (CSIRO) در آمد. دکتر سیرائولت از سال 2014 مسئولیت مدیریت منابع انسانی، برنامه ریزی و بودجه را برعهده گرفت. از سال 2015 نیز برنامه همکاری​های بین ​المللی این مرکز و انتقال فناوری به صنعت را نیز برعهده دارد.

همچنین در سال 2015 دکتر سیرائولت به عنوان نایب رئیس شبکه بین ​المللی فنوتایپینگ گیاهی انتخاب شد. دکتر سیرائولت علاوه بر مسئولیت های اداری، به عنوان یک فیزیولوژیست و محقق اصلاح نباتات در زمینه تنگناهای تولید و عوامل محدود کننده و تنظیم کننده فتوسنتز و چگونگی تاثیر آنها بر رشد، کارایی و تولید گیاه نیز تحقیق می کند.

گروه اساتید ایرانی

دکتر علی اکبر نوروزی، دانشیار پژوهشی، رئیس بخش تحقیقات مدیریت آبخیز و معاون برنامه ​ریزی و توسعه نیروی انسانی، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور می باشند.

دکتر نوروزی متولد سال 1346 تهران بوده و مدرک کارشناسی خود را در رشته خاک شناسی در سال 1372 از دانشگاه گیلان، کارشناسی ارشد را در رشته خاک شناسی از دانشگاه توونته هلند در سال 1375 و دکترای خود را در سال 1389 به طور مشترک از دانشگاه توونته هلند و دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده ​اند.

دکتر نوروزی در زمینه سنجش از راه دور و مطالعات تصویربرداری ماهواره ​ای و GIS برای بررسی وضعیت پوشش گیاهی تحقیق می​نمایند. ایشان مجری بیش از 10 پروژه ملی و همکار پروژه ​های مختلف در استان​ های کشور بوده و نویسنده مشترک کتاب خاک​های جهان منتشره شده توسط سازمان خواروبار جهانی (فائو) در سال 2016 و همچنین کتاب خاک​ های ایران از انتشارات اشپرینگر در سال 2018 می ​باشند.

دکتر عبدالنبی کلاهچی، استادیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور و متخصص هیدرولوژی می​ باشند. وی لیسانس خود را در رشته آبیاری از دانشگاه شهید چمران اهواز، فوق لیسانس و دکترای خود را در رشته هیدرولوژی و سنجش از راه دور به ترتیب از دانشگاه واترلو و دال​هوزی کانادا دریافت کرده است. دکتر کلاه​چی در زمینه مدل​ های هیدرولوژی، مدل سازی آب​ های زیر زمینی و کاربرد سنجش از راه دور و تصویربرداری ماهواره​ ای در بررسی منابع آبی و وضعیت آب خاک مطالعه می​ کنند. دکتر کلاه​چی کلاس ​ها و دوره​ های آموزشی متعددی در دانشگاه ​های کشور برگزار کرده ​اند.

عمده تحقیقات دکتر کلاه​چی بر مدل​ های هیدرولوژیکی توزیع شده، سیستم​ های مدلینگ آب​ های زیر زمینی، رطوبت خاک، باران و روان آب، سنجش از راه دور و مطالعات منابع آبی با استفاده از رادار و ماهواره متمرکز است.

دکتر کاظم رنگزن، دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز و رئیس گروه GIS  و سنجش از راه دور می​ باشند.

 

شرکت کنندگان

کلیه دانشجویان تحصیلات تکمیلی، محققان رشته ​های علوم زیستی، و کشاورزی شامل فیزیولوژی، اصلاح نباتات، زراعت، بیوتکنولوژی و ... به شرط ثبت نام به موقع و تسلط به زبان انگلیسی می ​توانند در این کارگاه آموزشی شرکت نمایند.

زبان کارگاه

زبان کارگاه آموزشی انگلیسی است و شرکت کنندگان می بایست از تسلط کافی به زبان انگلیسی برخوردار باشند.

هزینه ها

هزینه ثبت نام و شرکت در کارگاه برای کلیه شرکت کنندگان مبلغ 2.800.000 ریال می​ باشد. دانشجویان تحصیلات تکمیلی به شرط ثبت نام به موقع و ارایه گواهی معتبر مبنی بر اشتغال به تحصیل می ​توانند از 50% تخفیف در هزینه ثبت نام برخوردار شوند.

نحوه پرداخت

لطفا هزینه ثبت نام را به شماره حساب زیر به نام تمرکز درآمدهای اختصاصی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران واریز و فیش واریزی را به همراه فرم ثبت نام به آدرس ایمیل phenotyping2018@abrii.ac.ir ارسال فرمایید.

شماره حساب: 2173919001004 بانک ملی ایران، شعبه مصباح کرج

شماره شبا: IR 77017 000 000 217 391 900 1004

 

نحوه و آخرین مهلت ثبت نام

کلیه علاقه مندان به شرکت در کارگاه می​ توانند با تکمیل و ارسال فرم ثبت نام از طریق ایمیل به پژوهشگاه بیوتکنولوژی به آدرس ایمیل phenotyping2018@abrii.ac.ir نسبت به ثبت نام در کارگاه اقدام نمایند. آخرین مهلت ثبت نام در کارگاه برای شرکت کنندگان: 10 اردیبهشت ماه 1397 می​ باشد.

با توجه به محدودیت تعداد شرکت کنندگان و کثرت علاقمندان برای شرکت در کارگاه، اولویت با کسانی است که زودتر ثبت نام کرده باشند.

اطلاعات بیشتر

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کارگاه با آقای دکتر حسین هداوند میرزایی به شماره تلفن ​های 02632705484، 02632709652 و یا 02632703536 تماس حاصل فرمایید.

جهت دریافت فرم ثبت نام بر روی فایل زیر کلیک نمایید

 

© تمامی حقوق برای پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی محفوظ است.طراحی شده توسط طراحی سایت داتک